جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • دوره ها
  • وبلاگ
  • درباره ما
سایت آموزشی باریستایی
ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)

عضویت

A password will be sent to your email address.

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
سایت آموزشی باریستایی
  • صفحه اصلی
  • دوره ها
  • وبلاگ
  • درباره ما
شروع کنید
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

وبلاگ

سایت آموزشی باریستایی > وبلاگ > وبلاگ > درست کردن لته + همه چیز درباره لته

درست کردن لته + همه چیز درباره لته

آبان 1, 1403
ارسال شده توسط masouddelpasand_2024
وبلاگ
درست کردن لته

لته (به ایتالیایی : caffè latte) نوعی از نوشیدنی بر پایه قهوه است که از ترکیب اسپرسو با شیر فوم دارشده تهیه میشود.

با ما همراه باشید تا در ادامه بیشتر در مورد لاته بدانید.

لاته یا لته ؟

لته تلفظ آمیانه ای است که میان مردم شکل گرفته است ولی تلفط درست این نوشیدنی خوشمزه ، لاته (latte) است.

به طرح هایی که بر روی لته می زنند، لته آرت می گویند.

*در این مطلب هم از کلمه لاته استفاده میشود و هم از لته*

تاریخچه لته

لاته یا کافه لاته ریشه در ایتالیا دارد. به اوایل دهه 1900، ایتالیایی ها از نوشیدنی صبحگاهی به نام کافه لاته که شامل اسپرسو و شیر فوم دارشده بود، لذت می بردند. خود اصطلاح “لاته” از ایتالیایی گرفته شده است و به معنای “شیر” است. در اصل، ایتالیایی ها این نوشیدنی را به عنوان یک جایگزین سریع برای صبحانه قبل از رفتن به محل کار مصرف می کردند.

با این حال، تا دهه 1980 بود که لاته در ایالات متحده محبوبیت پیدا کرد. از آن زمان، این نوشیدنی به یک نوشیدنی قهوه محبوب تبدیل شده است که در کافی شاپ های سراسر جهان عرضه می شود. ترکیبی از اسپرسو غنی و شیر فوم دار شده، تجربه ای آرامش بخش و رضایت بخش برای علاقه مندان به قهوه در همه جا ایجاد می کند. چه ساده از آن لذت ببرید و چه با کمی هنر لاته، لاته همچنان یک عنصر اصلی در فرهنگ مدرن قهوه است.

لته که از ترکیب اسپرسو و شیر فوم دار شده و فوم شیر تهیه میشه یکی از معروف ترین نوشیدنی های گرم بر پایه اسپرسو هست.

تفاوت کاپوچینو و لته

تفاوت لاته و کاپوچینو ؟

میزان اسپرسو در هر دو نوشیدنی یکسان است. برای درست کردن کاپوچینو از شیر بخار داده‌شده کمتر و فوم شیر بیشتر استفاده میشود و برای تهیه لته، میزان این دو ماده دقیقا برعکس است و از فوم شیر کمتری استفاده می‌شود.

تهیه یک لاته خوشمزه به چند ابزار و مواد ضروری نیاز دارد. در اینجا مواردی که برای تهیه لته نیاز است را آورده ایم :

1.تهیه شیر فوم دار

شیر سرد را به اندازه کافی در پیچر میریزیم و نازل بخار دستگاه اسپرسو ساز را در پیچر قرار میدهیم. نازل را روشن کرده و با حرکت دایره ای شیر را فوم دار میکنیم. دمای ایده آل برای لاته بین 65 تا 68 درجه سانتیگراد است.

تهیه شیر فوم دار

* همانطور که در شکل پیداست نازل را با زاویه 45 درجه در کنار پیچر قرار میدهیم و  فوم دار کردن شیر را شروع میکنیم.

*لایه بالایی فوم یا کف شیر میگن

*لایه زیری شیر فوم دار شده هستش

2.آماده کردن قهوه

آماده کردن قهوه

باید به محض کف کردن شیر شروع به عصاره گیری شات اسپرسو کنید.

عصاره گیری یک شات ایده آل حدود 20 تا 25 ثانیه طول می کشد. به 24 الی 25 ثانیه برسد اسپرسو شیرین تری دارید.

سپس اسپرسوی خود را داخل یک فنجان بزرگ یا ماگ بریزید و نگذارید اضافه کردن شیر بیشتر از 10 ثانیه طول بکشد.

3.اسپرسو و شیر را ترکیب کنید

ترکیب کردن اسپرسو و شیر

* اسپرسوی تازه دم شده را در فنجان لاته خود بریزید.

* شیر فوم دار شده را به آرامی روی اسپرسو بریزید و کف را با قاشق نگه دارید.

4.ایجاد لاته آرت

از فوم باقی مانده برای ایجاد لاته آرت استفاده کنید. آن را به آرامی و پیوسته بریزید، فنجان را حرکت دهید تا قلب، گل رز یا هر طرحی که دوست دارید شکل بگیرد.

ایجاد کردن لاته آرت

انواع مختلف لته آرت

قهوه مناسب برای لاته

برای انتخاب مناسب ترین قهوه برای درست کردن لاته بستگی به علاقه شما به نوع قهوه است. میتوانید از هر نوع قهوه ای که دوست دارید استفاده کنید برای تهیه قهوه. بیشتر از قهوه ترکیبی با درصد عربیکای بالا برای لاته استفاده میشود.

نکات مهم برای تهیه لاته :

*بین زمان تهیه فوم شیر و اسپرسو فاصله زیادی نباشد.

*نهایت دمای شیر فوم دار شده برای افزودن به اسپرسو باید 65 درجه سانتیگراد باشد.

*زاویه ای که شیر را در فنجان میریزید 45 درجه باشد.

*شیر پر چرب فوم بهتری دارد و برای لاته مناسب است.

جمع بندی

در این مقاله با آموزش لاته و طرز تهیه آن اشنا شدیم. فراموش نکنید که درست کردن لته نیاز به تمرین و دقت دارد و با دنبال کردن مراحل ساده میتوان راحت یک فنجان لاته خوشمزه داشته باشید.

قبلی باریستا کیست و چه وظایفی دارد ؟ ( بررسی کامل شغل باریستا )
بعدی کالیبریشن قهوه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نوشته‌های تازه

  • اهمیت کیفیت آب در دم آوری قهوه
  • دم‌آوری قهوه با V60: سفری به قلب طعم و عطر دانه‌ها
  • آشنایی با دنیای قهوه‌های تخصصی: راهنمای جامع و حرفه‌ای 2024
  • Pre-Infusion و Post-Infusion: تکنیک‌های حرفه‌ای و تأثیر آن‌ها بر عصاره‌گیری اسپرسو
  • مسابقات جهانی قهوه دمی (World Brewers Cup)

آخرین دیدگاه‌ها

  1. masouddelpasand_2024 در صفر تا صد رست قهوه: یک راهنمای کامل برای حرفه‌ای شدن
  2. 09301198170 در صفر تا صد رست قهوه: یک راهنمای کامل برای حرفه‌ای شدن
  3. محمد در دوره حضوری جامع و کاربردی آموزش باریستا (ویژه ورود به بازار کار)
  4. محمد در دوره جامع و کاربردی آموزش باریستا (ویژه ورود به بازار کار)

بایگانی‌ها

  • فوریه 2025
  • دسامبر 2024
  • نوامبر 2024
  • اکتبر 2024

دسته‌ها

  • وبلاگ
  • درباره من

مسعود دلپسند هستم ، دانش آموخته ایلی ایتالیا ، مدرس قهوه و برگزار کننده دوره های تخصصی باریستا.

Youtube Instagram Whatsapp Telegram
  • اطلاعات تماس
  • تلفن تماس : ۰۹۱۲۲۳۷۳۱۹۳
  • ایمیل : Masoudcoffeetaster@gmail.com
  • مجوزهای سایت
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://masouddelpasand.ir/?p=615
ورود ×
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد
ادامه
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
  • (+98) Iran
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.