باریستا کیست و چه وظایفی دارد ؟ ( بررسی کامل شغل باریستا )

اگر به قهوه و کافه علاقه داشته باشید به احتمال زیاد اسم باریستا به گوشتان خورده است.در این مقاله به بررسی شغل باریستا ، چالش ها ، مهارت های لازم و میزان درآمد آن میپردازیم.
اصطلاح “باریستا” ریشه جالبی دارد! این واژه از ایتالیا می آید، جایی که به یک “بارمن” مرد یا زن اشاره دارد که معمولاً پشت پیشخوان کار می کند و نوشیدنی های گرم مانند اسپرسو، نوشیدنی های سرد و تنقلات سرو می کند.
باریستا به افرادی گفته میشود که دارای مهارت فوق العاده ای در تهیه قهوه دارند.
شغل باریستا
باریستا که به عنوان مهماندار کافه نیز شناخته می شود، وظیفه تهیه و سرو قهوه و سایر نوشیدنی ها را برای مشتریان در یک قهوه خانه یا کافه بر عهده دارد. وظایف آنها شامل سفارش گرفتن، تهیه نوشیدنی و ارائه خدمات به موقع به مشتریان است. باریستاها اغلب از نزدیک با سایر اعضای تیم کار می کنند و با مشتریان به شیوه ای شخصی و خدمات محور تعامل دارند. آنها همچنین ممکن است در تکمیل دستور العمل ها و یادگیری دستور العمل های جدید شرکت کنند تا بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهند. اگر به هنر دم کردن قهوه، لاته آرت و ایجاد تجربیات لذت بخش برای مشتریان علاقه دارید، نقش یک باریستا ممکن است برای شما مناسب باشد.
فرق باریستا و بارتندر
فرق باریستا و بارتندر در نوع نوشیدنی است که سرو میکنند.
باریستا وظیفه تهیه نوشیدنی های گرم که بر پایه اسپرسو هستند را دارد. این شخص لازم است برای تهیه انواع قهوه مانند کاپوچینو ، اسپرسو و لاته تخصص بالایی را داشته باشد.
درصورتی که بارتندر با استفاده از وسایلی مانند شیکر ، بلندر و مانند اینها در قسمت بار سرد کافه به تهیه انواع نوشیدنی های سرد مثل موهیتو ، اسموتی و … میپردازد.
مهارت هایی که یک باریستا نیاز دارد:
1_ آشنایی و شناخت تمام دستگاه های کافه مانند دستگاه اسپرسو ساز ، آسیاب قهوه و …
2_ شناخت انواع دانه های قهوه و روش های فراوری و ویژگی انها
3_ مهارت بالا در نگهداری و تمیز کردن دستگاه ها
4_ مهارت کار کردن در محیط های شلوغ و پر سر و صدا و ایستادن برای ساعت های طولانی
5_ مهارت بالا در تهیه قهوه های گرم و سرد
6_ شناخت انواع روش های دم آوری قهوه و میزان درجه آسیاب هر نوع قهوه
7_ خوش برخورد بودن و آداب معاشرت با مشتری
8_ رعایت تمام نکات بهداشتی
9_ مهارت تهیه فوم شیر و لته آرت
10_ با فرایند رست دانه های قهوه و روش استفاده از انواع دستگاه های رست قهوه اشنایی بالایی داشته باشد.
مزایای باریستا بودن:
*تسلط بر قهوه: به عنوان یک باریستا، به یک خبره قهوه تبدیل خواهید شد. شما می دانید که چگونه هر بار یک فنجان عالی درست کنید و حتی بدخلق ترین مشتریان کافئین خواه را تحت تاثیر قرار دهید.
*رایحه قهوه دائمی: اگر عطر قهوه تازه دم شده را دوست دارید، خوش شانس هستید! لباس های شما برای همیشه بوی یک کافی شاپ دنج می دهد.
*تعامل اجتماعی: باریستاها روزانه با مشتریان درگیر می شوند و مهارت های ارتباطی خود را تقویت می کنند و ارتباطات ایجاد می کنند.
*خلاقیت: لاته آرت ؛ باریستاها با ایجاد طرح های زیبا روی فوم قهوه، جنبه هنری خود را بیان می کنند.
معایب باریستا بودن:
*دستمزدهای پایین: باریستا ها در سطح ورودی اغلب با دستمزد نسبتاً پایین همراه هستند، اگرچه مهارت هایی که در بالا ذکر کردیم می تواند به افزایش درآمد کمک کند.
*نیازهای بدنی: ساعت ها ایستادن، دست زدن به وسایل گرم و روی پا بودن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.
*به چالش کشیدن مشتریان: برخورد با مشتریان بی ادب یا خواستار می تواند سخت باشد.
درآمد باریستا:
تخصص و مهارت بالا در شغل باریستا اهمیت بسیار بالایی دارد و در میزان درآمد دریافتی تاثیر بالایی دارد. هر باریستا نسبت به مکانی که در آن مشغول به کار است و مهارت هایی که دارد ، درآمد مختلفی خواهد داشت.
میزان درآمد باریستا در کلان شهر هایی همچون تهران درآمد بسیار بالایی نسبت به شهر های کوجک دارد.
به طور کلی نمیتوان درآمد ثابتی برای این حرفه در نظر گرفت. باریستا های مختلف دارای درآمد یکسانی نیستند.
با توجه به این موضوعات در سال 1403 درآمد یک باریستا در تهران به صورت تمام وقت بین 15 تا 30 میلیون در ماه است.
سخن پایانی:
مهمترین و ابتدایی ترین نکته برای آغاز باریستا شدن، علاقه داشتن به قهوه و مردم است چرا که یک باریستا باید علاقه بر اینکه یک فنجان قهوه عالی برای مشتری سرو کند باید در ارتباط برقرار کردن با مشتری مهارت داشته باشد.
یادگیری تهیه و درست کردن انواع نوشیدنی های سرد و گرم از مهمترین مهارت هایی است که یک باریستا باید داشته باشد. علاوه بر داشتن مهارت و تخصص برای تهیه قهوه باید اطلاعات و دانش خاص نسبت به قهوه را نیز داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید