جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • دوره ها
  • وبلاگ
  • درباره ما
آموزش تخصصی آموزش باریستا
ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)

عضویت

A password will be sent to your email address.

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی توضیح داده شده است.

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
آموزش تخصصی آموزش باریستا
  • صفحه اصلی
  • دوره ها
  • وبلاگ
  • درباره ما
شروع کنید
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

وبلاگ

اشنایی با قهوه تخصصی و شناخت انواع قهوه اسپشیالیتی

آبان 3, 1403
ارسال شده توسط masouddelpasand_2024
وبلاگ
قهوه تخصصی یا اسپشیالیتی

بیشتر افرادی که به قهوه علاقه دارند با قهوه تخصصی یا قهوه اسپشیالیتی اشنا هستند.قهوه اسپشیالیتی اوایل طرافدار زیادی نداشت ولی به مرور زمان طرفداران بسیاری را به سمت خود جذب کرد و جایگاه ویژه ای در دنیای قهوه بدست آورد.اما قهوه تخصصی چیست؟ چه ویژگی هایی قهوه اسپشیالیتی را از بقیه قهوه ها متمایز میکند؟ چند نوع قهوه اسپشیالیتی وجود دارد؟

با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را با هم بیابیم.

قهوه تخصصی نشان دهنده اوج کیفیت قهوه است که با توجه دقیق به جزئیات در هر مرحله از تولید آن مشخص می شود.

قهوه تخصصی از دانه تا فنجان به کیفیت بستگی دارد. در آب و هوای ایده آل رشد می کند و کشاورزان از روش های دقیق برای اطمینان از بهترین طعم ممکن پیروی می کنند. پس از برداشت، دانه ها به دقت پردازش و برشته می شوند؛ اغلب در دسته های کوچک تا ویژگی های منحصر به فرد خود را افزایش دهند.

وقتی یک فنجان قهوه اسپشیالیتی می‌گیرید، معمولاً با احتیاط درست می‌شود و از روش‌هایی مانند ریختن روی Chemex یا Aeropress برای برجسته کردن طعم طبیعی دانه‌ها استفاده می‌شود. در مقایسه با قهوه‌های تجاری تولید انبوه، این یک رویکرد حرفه‌ای‌تر برای قهوه‌سازی است.

پیدایش قهوه تخصصی

ریشه قهوه اسپشیالیتی به اواخر قرن بیستم بازمی گردد. این اصطلاح اولین بار در سال 1974 توسط Erna Knutsen در مجله تجارت چای و قهوه ابداع شد. کناتسن قهوه تخصصی را به عنوان دانه‌هایی توصیف کرد که در محیط‌های کوچک رشد می‌کنند و طعم‌های متفاوتی به آن‌ها می‌دهد. این جنبش واقعاً در دهه‌های 1980 و 90، به‌ویژه در مکان‌هایی مانند ایالات متحده و اسکاندیناوی، به‌دلیل میل به قهوه با کیفیت بالا و با منبع اخلاقی آغاز شد.

با این حال، این چیزی بیش از فقط دانه است. کل فرآیند، از شیوه های کشاورزی گرفته تا تکنیک های برشته کردن و دم کردن، بر عالی بودن و پایداری تأکید دارد.

پیدایش قهوه تخصصی

درجه بندی قهوه تخصصی

قهوه تخصصی توسط انجمن قهوه تخصصی (SCA) در 100 مقیاس درجه بندی می شود:

قهوه‌ هایی که از 90 تا 100 امتیاز دارند «ممتاز» هستند، قهوه‌هایی که بین 85 تا 89.99 امتیاز دارند «عالی» هستند، در حالی که 80 تا 84.99 «بسیار خوب» هستند. قهوه‌هایی که امتیاز کمتر از 80 دارند، زیر کیفیت قهوه تخصصی محسوب می‌شوند

قهوه‌های تخصصی در محیط‌های خاص و ایده‌آل رشد می‌کنند و به دلیل طعم و مزه‌ای که دارند از سایر قهوه‌ها متمایز می‌شوند. در قهوه های تخصصی هیچ نقصی وجود ندارد و دانه های بد حذف شده است، چون میتواند باعث کاهش امتیاز قهوه شود.

فرآیند درجه بندی شامل فنجان های حرفه ای است که در آن کارشناسان قهوه را بر اساس معیارهایی مانند طعم، عطر، اسیدیته، بدن و تعادل کلی ارزیابی می کنند.

درجه بندی قهوه تخصصی

انواع قهوه تخصصی:

قهوه تخصصی انواع مختلفی دارد که هر کدام طعم ها و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که بر اساس منطقه ای که در آن کشت می شود، تنوع گیاه قهوه و روش های فرآوری مورد استفاده شکل می گیرد. در اینجا برخی از انواع آن آورده شده است:

اتیوپی یرچاگف: به خاطر اسیدی روشن و نت های گلی اش معروف است. اغلب، ترکیبی از طعم مرکبات و توت دارد.

کلمبیایی گیشا: به خاطر مشخصات پیچیده و معطرش معروف است. قهوه های گیشا معمولا دارای اسیدیته پر جنب و جوش، رایحه های گل و ترکیبی از طعم های میوه های استوایی هستند.

کنیاAA: با طعم های تند و اسیدیته بالا مشخص می شود. شما اغلب نت های توت و مرکبات را با بافتی غنی پیدا خواهید کرد.

پانامایی بوکت: این قهوه به دلیل اسیدیته روشن و طعم میوه‌ای که اغلب با نت‌های مرکبات و گل‌ها همراه است، مشهور است.

بلو مانتین جامائیکا: به خاطر طعم ملایم، نداشتن تلخی شهرت دارد. متعادل، با میوه ای لطیف و ته رنگ مغزی

هر یک از این انواع نمایانگر جنبه متفاوتی از دنیای قهوه تخصصی است و تجربه منحصر به فردی را در هر فنجان ارائه می دهد.

انواع قهوه تخصصی

نحوه ارزیابی قهوه تخصصی

قهوه اسپشیالیتی با استفاده از مجموعه ای جامع از معیارها برای اطمینان از بالاترین کیفیت ارزیابی می شود. در اینجا چیزی است که متخصصان معمولاً به دنبال آن هستند:

عطر: بوی تفاله قهوه و قهوه دم شده.

طعم: طعم کلی، شامل همه چیز از برداشت اولیه تا طعم پس از تست است.

پس از تست: مزه ای که پس از بلعیدن قهوه باقی می ماند.

اسیدیته: درخشندگی یا تیزی قهوه. این می تواند پر جنب و جوش و تلخ یا ظریف تر باشد.

تعادل: طعم و اسیدیته چقدر با هم کار می کنند.

شیرینی: وجود قندهای طبیعی در قهوه، طعم مطبوعی به آن می بخشد.

تمیزی: عدم وجود هرگونه مزه یا عیب.

یکنواختی: یکنواختی در فنجان های مختلف یک قهوه

بازرس های حرفه ای این جنبه ها را در یک محیط کنترل شده برای اطمینان از دقت ارزیابی می کنند. به این ترتیب، قهوه ای که امتیاز بالایی کسب می کند، واقعاً می تواند “تخصصی” نامیده شود.

نحوه ارزیابی قهوه تخصصی

تفاوت‌های بین قهوه اسپشیالیتی و قهوه معمولی

قهوه اسپشیالیتی و قهوه معمولی در نگاه اول ممکن است شبیه به هم به نظر برسند ولی قهوه تخصصی و قهوه معمولی از جنبه های مختلف مثل کشاورزی و فرآوری گرفته تا طعم و کیفیت متفاوت هستند.

کشت

قهوه اسپشیالیتی با انتخاب دقیق دانه های قهوه که در مناطق خاصی که به دلیل آب و هوا و ارتفاعات منحصر به فردشان شناخته می شوند، شروع می شود. این دانه ها اغلب با استفاده از شیوه های کشاورزی پایدار و ارگانیک برای اطمینان از بالاترین کیفیت و مسئولیت زیست محیطی کشت می شوند. قهوه معمولی معمولاً به صورت انبوه تولید می شود و توجه کمتری به شرایط منحصر به فرد رشد دارد.

کیفیت

قهوه تخصصی درجه بندی می شود و باید حداقل 80 امتیاز در مقیاس 100 امتیازی توسط انجمن قهوه تخصصی کسب کند. قهوه معمولی چنین ارزیابی های دقیقی را پشت سر نمی گذارد.

برداشت

برخلاف قهوه تجاری که ممکن است توسط ماشین ها برداشت شود، قهوه تخصصی معمولاً با دست چیده می شود. این تضمین می‌کند که فقط رسیده‌ترین دانه ها انتخاب می‌شوند، که برای دستیابی به طعم مطلوب بسیار مهم است.

فرآوری

دانه پس از برداشت، تحت روش های مختلف فرآوری مانند فرآوری شسته شده، طبیعی یا عسلی قرار می گیرد. هر روش بر طعم نهایی قهوه تأثیر می‌گذارد و طعم‌های متفاوتی از میوه‌ای تا آجیلی را نشان می‌دهد.

برشته کردن

کباب کردن یک هنر و یک علم است. برشته‌های قهوه تخصصی بسیار ماهر هستند و اغلب توسط سازمان‌هایی مانند انجمن قهوه تخصصی (SCA) تأیید شده‌اند. آنها حرارت و زمان بندی دقیق را اعمال می کنند تا بهترین طعم ها را در دانه ها نشان دهند.

دم کردن

مرحله آخر سفر دم کردن است. باریستاهایی که قهوه تخصصی سرو می کنند برای درک منشاء و ویژگی های دانه ها آموزش دیده اند. آنها از این دانش برای دم کردن قهوه استفاده می کنند که طعم و عطر منحصر به فرد آن را برجسته می کند.

تفاوت‌های بین قهوه تخصصی و قهوه معمولی

تجربه تخصصی قهوه

قهوه تخصصی چیزی بیش از یک نوشیدنی است. این یک تجربه است طعم‌ها و داستان‌های منحصربه‌فرد پشت هر فنجان را جشن می‌گیرد، از مزرعه‌ای که دانه در آن پرورش داده می‌شود تا باریستایی که آن را سرو می‌کند. این تمرکز بر کیفیت بر کمیت تضمین می‌کند که هر فنجان قهوه تخصصی گواهی بر فداکاری و اشتیاق همه کسانی است که در تولید آن دخیل هستند.

تجربه تخصصی قهوه

سخن پایانی

قهوه تخصصی فراتر از یک نوشیدنی است. این جشن هنر، علم و اشتیاق است. از کشاورزان فداکار که حبوبات را کشت می‌کنند، تا برشته‌هایی که بهترین طعم‌های خود را به نمایش می‌گذارند، و باریستاهایی که هر فنجان را با دقت درست می‌کنند؛ هر مرحله از سفر اهمیت دارد. نتیجه یک تجربه قهوه است که غنی، پر جنب و جوش و کاملا منحصر به فرد است.

قبلی کالیبریشن قهوه
بعدی آشنایی با انجمن قهوه تخصصی (SCA)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نوشته‌های تازه

  • 10 مهارت ضروری که یک باریستا برای حرفه‌ای شدن باید بلد باشد!
  • چگونه یک باریستای حرفه‌ای شویم | آموزش از مبتدی تا حرفه‌ای
  • چای ماچا چیست؟ نوشیدنی که انرژی و آرامش را یک‌جا می‌دهد!
  • خواص قهوه چیست؟: ۱۰ خاصیت شگفت‌انگیز نوشیدن قهوه!
  • اهمیت کیفیت آب در قهوه: راز یک فنجان بی‌نقص

آخرین دیدگاه‌ها

  1. masouddelpasand_2024 در صفر تا صد رست قهوه: یک راهنمای کامل برای حرفه‌ای شدن
  2. Mobin در راهنمای کامل دم‌آوری قهوه با V60؛ از ابزار تا طعم نهایی
  3. masouddelpasand_2024 در صفر تا صد رست قهوه: یک راهنمای کامل برای حرفه‌ای شدن
  4. 09301198170 در صفر تا صد رست قهوه: یک راهنمای کامل برای حرفه‌ای شدن

بایگانی‌ها

  • سپتامبر 2025
  • آگوست 2025
  • فوریه 2025
  • دسامبر 2024
  • نوامبر 2024
  • اکتبر 2024

دسته‌ها

  • وبلاگ
  • درباره من

مسعود دلپسند هستم ، دانش آموخته ایلی ایتالیا ، مدرس قهوه و برگزار کننده دوره های تخصصی باریستا.

Youtube Instagram Whatsapp Telegram
  • اطلاعات تماس
  • تلفن تماس : ۰۹۱۲۲۳۷۳۱۹۳
  • ایمیل : Masoudcoffeetaster@gmail.com
  • مجوزهای سایت
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://masouddelpasand.ir/?p=678
ورود ×
ورود / عضویت
یک کد تأیید به شماره همراه شما پیامک خواهد شد
ادامه
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
  • (+98) Iran
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.